Ta hand om din hud och kropp

Det är ingen hemlighet att vi människor mår bättre av att ha hand om vår hud och vår kropp. Många av oss är tyvärr stressad idag, och dessutom har många ett stillasittande arbete. Detta är två faktorer som har en tendens att påverka oss negativt både fysiskt och psykiskt. Kom därför ihåg att ta hand om din kropp regelbundet! Många mår säkert bra av att även ta hand om sin hud regelbundet genom att tvätta och smörja in den. Kanske går du även på behandlingar och massage ibland?

Det finns många olika sätt att ta hand om sin kropp och hud på. Allt ifrån att promenera till jobbet till att träna på en av landets träningsanläggningar får din kropp att må bättre. Vad gäller din hud bidrar allt ifrån skratt och leenden till exklusiva behandlingar till en friskare och mer välmående hy. Det är aldrig för sent att börja ta bättre hand om sin kropp och sin hud, så sätt igång redan idag!

Välmående kropp och hud
Det behöver varken vara särskilt dyrt eller ansträngande att ta hand om sig själv. Med några enkla tips kan du inkorporera det i din vardag, utan att du behöver planera in det så mycket. Ett första tips är att le och skratta mycket. Inte nog med att du kommer utstråla friskhet och välmående, din hud och kropp mår faktiskt bra av det också. Sträck ofta på dig, det ger dig bättre hållning och risken för rygg- och nackont minskar. Passa gärna på att ta en kort, men snabb, promenad under lunchrasten – det är mer effektivt för kroppen och psyket än vad du tror!

Att införa hud- och kroppsrutiner, exempelvis varje morgon och/eller kväll är också bra. Gör några övningar som mjukar upp kroppen, och varför inte passa på att göra några armhävningar eller sit-ups i samma veva? Avsluta med en skön dusch, tvätta ditt ansikte, smörj i det med din favoritkräm och smörj in kroppen med en mjukgörande lotion.